Синдикат на хемија, неметали и метали на Република Македонија

Печати

shnm_logo

Ул. 12 Ударна бригада 2 а, 1.000 Скопје
Република Македонија
Тел ++389 2 3162-968   
++389 2 3104-349

 

shnm_pretsedatel_zoran_mironovski

Претседател Зоран Мироновски
E - Mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 

ОРГАНИЗИРАНОСТ НА СИНДИКАТОТ ЗА ХЕМИЈА, НЕМЕТАЛИ И МЕТАЛИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Работниците во претпријатијата од дејностите хемија, неметали и метали се организираат во СХНМ по дејности и гранки, низ неколку различни области на организирање и дејствување.

Јадрото на СХНМ се синдикалните организации во претпријатијата, односно во синдикалните подружници. Сликовито прикажано структурата на СХНМ изгледа вака:

 

ОСНОВНИ ЦЕЛИ

Основната цел на СХНМ е ЗАШТИТА НА ТРУДОТ И НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛОЖБА НА РАБОТНИКОТ

 

ШТО ПРАВИ СИНДИКАТОТ ЗА СВОИТЕ ЧЛЕНОВИ

 

ОСНОВНИ НАЧЕЛА НА ДЕЈСТВУВАЊЕ

 

ФАКТИ ЗА СИНДИКАТОТ