Новости / Вести - Архива

801 ВО 2008 ГОДИНА ПРАВНА ПОМОШ ПОБАРАЛЕ 17.144 РАБОТНИЦИ
802 ГРАДЕЖНИЦИТЕ НЕОШТЕТЕНИ ОД БРУТО ПЛАТАТА
803 ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ДЕНЕС ПОВТОРНО СО ИСТАТА ПРИКАЗНА
804 УТРЕ ПОВТОРНО ПРОТЕСТИ ПРЕД ВЛАДАТА
805 ДУИ НЕЗАИНТЕРЕСИРАНИ, СДСМ Е ЗА ПОРАНЕШНИТЕ РЕШЕНИЈА
806 ДВЕГОДИШЕН ПРОЕКТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ
807 СТЕЧАЈЦИТЕ НЕ ПОПУШААТ
808 ИЛИ ЗГРИЖЕТЕ НЕ, ИЛИ УТЕПАЈТЕ НЕ!
809 МИРУШЕ ХОЏА НЕ ДОЈДЕ КАЈ СТЕЧАЈЦИТЕ
810 ИМЕР СЕЛМАНИ: СО ДОМАЌИНСКО РАБОТЕЊЕ РЕШЕНИЕ ИМА
811 СТЕЧАЈЦИТЕ ПРЕДЛАГААТ ГРУЕВСКИ ДА РАСПИШЕ ТЕНДЕР ЗА НИВ
812 АГРО СИНДИКАТОТ ИНТЕРВЕНИРА ЗА “ЖИТО-МЕЛ“ ОД КУМАНОВО
813 ДВАЕСЕТТА СИНДИКАЛНА ШКОЛА НА УПОЗ
814 ГРУЕВСКИ СЕ ИЗЈАСНИ ДЕКА НЕМА РЕШЕНИЕ ЗА СТЕЧАЈЦИТЕ
815 ЉУБОМИР ФРЧКОСКИ: ВАШИОТ ПРОБЛЕМ МОРА ДА ГО РЕШИ ДРЖАВАТА
816 НАНО РУЖИН: ДА СЕ ФОРМИРА НАЦИОНАЛЕН СОВЕТ ЗА КРИЗАТА
817 ЉУБЕ БОШКОВСКИ: НИ ТРЕБА ПРЕТСЕДАТЕЛ КОЈ ОБЕДИНУВА
818 ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ КАНДИДАТИ НА РАЗГОВОРИ КАЈ СТЕЧАЈЦИТЕ
819 НА ГРУЕВСКИ ЌЕ МУ ДИШЕМЕ ВО ВРАТОТ ЦЕЛИОТ МАНДАТ
820 ШУМАРСТВОТО ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО БРУТО ПЛАТАТА
821 ОД ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ПОБАРА РАЗБИРАЊЕ ЗА БРУТО ПЛАТИТЕ
822 ПРОБЛЕМИТЕ СО БРУТО ПЛАТАТА ПОГОЛЕМИ ОД ОЧЕКУВАНИТЕ
823 ПОДДРШКА НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВОЈНИЦИ
824 ПРЕМИЕРОТ ПРИЗНА ДЕКА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СО СТЕЧАЈЦИТЕ
825 КОЈ СЕ РАДУВА ШТО ССМ НЕ ДОБИВА БУЏЕТСКИ ПАРИ
826 ПЛАТИТЕ ДОЦНАТ, КАКВИ ЌЕ БИДАТ НЕ СЕ ЗНАЕ
827 СТЕЧАЈЦИТЕ ПОВТОРНО НАЈАВУВААТ ШАТОРИ ПРЕД СОБРАНИЕТО
828 ПОДДРШКА ОД ССМ ЗА НОМИНАЦИЈА НА ЖИВКО А. ПОПОВСКИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР
829 СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИТЕ ГУБАТ ПОРАДИ САМОБЕНДИСАНОСТА
830 “PSI“ ДВА ДЕНА ВО СКОПЈЕ
831 ТРАДИЦИОНАЛНА НОВОГОДИШНА СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ
832 ССМ Е НАЈОРГАНИЗИРАНА СТРУКТУРА МЕЃУ СОЦИЈАЛНИТЕ ПАРТНЕРИ
833 СВЕЧЕНО ПРОСЛАВЕНИ СТО ГОДИНИ НА СИНДИКАЛНОТО ДВИЖЕЊЕ
834 ЈУБИЛЕЈНИТЕ НАГРАДИ ГИ РЕВОЛТИРААТ СУДСКИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ
835 МОТ ВО ПОСЕТА НА СИНДИКАТИТЕ
836 НОВО КУСЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА
837 УПОЗ И МЕСО ЗА ПРОТЕСТОТ
838 НА ДЕНЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ ИЗЛЕГОА ИЛЈАДНИЦИ РАБОТНИЦИ
839 УТРЕ ПРОТЕСТИ НА ССМ ВО ШЕСТ ГРАДОВИ
840 ЗАКОНОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ ДА ОДИ ВО ДВЕ ФАЗИ
841 СО НОВИОТ ЗАКОН НЕ ЧЕКА ОПШТА КРИЗА
842 ИСПРАТЕН ПОВИК ЗА ПРОТЕСТИТЕ
843 ДА СЕ УТВРДИ ШТО ТОЧНО ЌЕ СОДРЖИ ПОИМОТ ПЛАТА
844 РЕАКЦИЈА ОКОЛУ ИЗЈАВИТЕ НА КСС
845 СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ЌЕ ШТРАЈКУВА ВО НОЕМВРИ
846 РАБОТНИЦИТЕ СЕ ОШТЕТУВААТ ПО 30 ЕВРА МЕСЕЧНО
847 МЕСО СТАНА ЧЛЕН НА ССМ
848 ДЕНЕС Е СВЕТСКИ ДЕН НА ДОСТОИНСТВЕНИОТ ТРУД
849 ЈАВНИ ПРОТЕСТИ НА 7 И 14 НОЕМВРИ
850 ЗГОЛЕМУВАЊЕТО ОД 10 ОТСТО Е НЕПРАВЕДНО СПРЕМА НАЈСЛАБО ПЛАТЕНИТЕ

Лист 17 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc