Новости / Вести - Архива

751 РАБОТНИ МЕСТА НА СМЕТКА НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА
752 БАНКАРСКИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ СТРАВУВААТ ОД МОБИНГ И ОТКАЗИ
753 РАБОТНИЦИТЕ ОД БИТОЛСКАТА ШЕЌЕРАНА ПРЕД ВЛАДАТА
754 СИНДИКАТИТЕ ВО СКАНДИНАВСКИТЕ ЗЕМЈИ
755 СТЕЧАЈЦИТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ПОДДРШКАТА
756 РАБОТНИЦИТЕ ДОБИЈА ГАРАНТИРАН ГОДИШЕН ОДМОР
757 БРАН ПРОТЕСТИ НА ЕВРОПСКИТЕ СИНДИКАТИ
758 МИЛАН ЖИВКОВИЌ ПОРТПАРОЛ НА ССМ
759 ОД ТРАНЗИЦИЈАТА МИЛИОНИ ЖРТВИ
760 МАВРОВЦИ ИМААТ РАЗБИРАЊЕ ЗА РЕЦЕСИЈАТА, НО НЕ ЗА КРИМИНАЛОТ
761 СИНДИКАЛНА ЕДУКАЦИЈА НА МЛАДИТЕ ВО КИЧЕВО
762 СФДМ НА СЕМИНАР НА СВЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА РАБОТНИЦИТЕ
763 СТАВОВИ НА ССМ ЗА АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ
764 ИДНАТА НЕДЕЛА МАСОВЕН ШТРАЈК НА ЈАВНИТЕ СЛУЖБИ ВО ХРВАТСКА
765 ПОДДРШКА ОД ГИФИХ ДО НОВИНАРИТЕ
766 НОВИНАРИТЕ ПОРАЧАА: ДОСТА Е, ПРЕТЕРАВТЕ!
767 ВЕЛЕС ВОДИ ПО ПРОЦЕНТОТ НА НЕВРАБОТЕНОСТ
768 ВО СВЕТОТ ЖЕСТОКИ ДЕМОНСТРАЦИИ ЗА ПРАЗНИКОТ НА ТРУДОТ
769 СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД ПРВИ МАЈ
770 БЕЗБЕДНОСТА ПРИ РАБОТА СЛАБО НАПРЕДУВА ВО МАКЕДОНИЈА
771 ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА
772 МАКЕДОНСКАТА ТРУДОВА ЛЕГИСЛАТИВА И ЕВРОПСКИТЕ НОРМИ
773 СРЕДБА НА МЛАДИТЕ ОД АГРОСИНДИКАТИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И СРБИЈА
774 ВО СРЕДА СВЕЧЕНОСТ ЗА ПРАЗНИКОТ НА ТРУДОТ
775 СЕМИНАРИ ЗА КАМПАЊА И МОДЕРНИЗАЦИЈА НА СИНДИКАТИТЕ
776 МЛАДИТЕ И НЕВРАБОТЕНОСТА - КАКО ДА СЕ НАЈДЕ СВОЕТО МЕСТО
777 СИНДИКАЛНА ЕДУКАЦИЈА НА МЛАДИТЕ ВО ПРИЛЕП
778 ПОСЛЕДИЦА ОД КРИЗАТА - ВО ЕВРОПА РАСТЕ ЧЛЕНСТВОТО НА СИНДИКАТИТЕ
779 КОНТРОЛАТА НА ЛЕТАЊЕ ЌЕ ШТРАЈКУВА ВО ЧЕТВРТОК
780 МАВРОВЦИ ЗА ПОНЕДЕЛНИК НАЈАВИЈА РАДИКАЛЕН ШТРАЈК
781 БАНКАРСКИТЕ СИНДИКАТИ НЕЗАДОВОЛНИ СО АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ
782 КАКО ДО ЕВРОПСКИ СТАНДАРДИ ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА
783 КОНФЕРЕНЦИЈА НА БАНКАРСКИТЕ СИНДИКАТИ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
784 НОВИ 450 РАБОТНИЦИ НА УЛИЦА
785 СТАВРЕСКИ ГИ ВРАТИ СТЕЧАЈЦИТЕ ОД ПРИНЦИПИЕЛНИ ПРИЧИНИ
786 ЗАДУТРЕ ШТРАЈК ВО АДГ “МАВРОВО“
787 СТЕЧАЈЦИТЕ СЕ ЗАКАНУВААТ СО АПСТИНЕНЦИЈА НА ИЗБОРИТЕ
788 КАКОВ СИНДИКАТ ИМ Е ПОТРЕБЕН НА НОВИНАРИТЕ
789 ВО ЦАРИНСКА УПРАВА СЕ ВРШИ НЕВИДЕН ТЕРОР ВРЗ ВРАБОТЕНИТЕ
790 ССМ НА ВЛАДАТА И ПРЕДЛАГА ИТНИ ИНТЕРВЕНЦИИ ЗА ФИНАНСИСКАТА КРИЗА
791 ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА СИНДИКАЛНОТО ОРГАНИЗИРАЊЕ НА НОВИНАРИТЕ
792 УТВРДЕН СОСТАВОТ НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА СИНДИКАТИТЕ ВО ЗКК
793 СОЦИЈАЛНИТЕ ПАРТНЕРИ ВО МАКЕДОНИЈА ИМААТ ИСТОРИСКА ОДГОВОРНОСТ ЗА ФИНАНСИСКАТА КРИЗА
794 ЕДУКАЦИЈАТА ВО 2008 ГОДИНА
795 МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЕОРГАНИЗИРАНИ, СТЕЧАЈЦИТЕ ГИ ОХРАБРУВААТ
796 ПРОМОВИРАН ДВЕГОДИШНИОТ ПРОЕКТ ЗА ВРАБОТЕНОСТА НА МЛАДИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
797 НИКОЈ ОД ВЛАДАТА ДЕНЕС НЕ ГИ ПРИМИ СТЕЧАЈЦИТЕ
798 СИНДИКАТИТЕ СЕ ДОГОВОРИЈА ЗА ЗАЕДНИЧКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ
799 СПОРЕД ПРАВНАТА СЛУЖБА НА ССМ ВРАБОТУВАЊАТА ОПАЃААТ
800 БРУТО ПЛАТАТА ПРЕДИЗВИКА НИЗА НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ

Лист 16 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc