Новости / Вести - Архива

701 ССМ ОДРЖА ПРОТЕСТ ПРЕД СОБРАНИЕТО
702 УТРЕ ПРОТЕСТ НА ССМ ПРЕД СОБРАНИЕТО
703 ЗЕМЈИТЕ ОД РЕГИОНОТ ЈА НАМАЛУВААТ АДМИНИСТРАЦИЈАТА
704 ЗГОЛЕМЕН БРОЈ БАРАЊА ЗА ПРАВНА ЗАШТИТА ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА УПОЗ
705 ДЕНЕС Е СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПРИСТОЈНАТА РАБОТА
706 НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СЕРТИФИКАЦИЈА НА ШУМИТЕ
707 РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР НА СИНДИКАТИТЕ ОД ЈАВНИОТ СЕКТОР
708 НА НАРОДОТ НЕ МУ СЕ ПОТРЕБНИ РЕКЛАМИ, ТУКУ КОНКРЕТНА ПОМОШ
709 СОВЕТОТ НА ССМ НАЈАВУВА ЈАВЕН ПРОТЕСТ КОН КРАЈОТ НА НОЕМВРИ
710 ПРАВНАТА ЗАШТИТА ВО ССМ ВО ПРВОТО ПОЛУГОДИЕ
711 АГОНИЈАТА НА ШЕЌЕРАНЦИ ПРОДОЛЖУВА
712 ЧЕТИРИНАЕСЕТТА ШКОЛА НА СИНДИКАТОТ ЗА ЗДРАВСТВО
713 МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НИКОЛА ТОДОРОВ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКА
714 ССМ БАРА ОСТАВКА ОД МИНИСТЕРОТ ЏЕЉАЉ БАЈРАМИ
715 САМО ВО ТЕТОВО ИЗБРКАНИ 45 НАСТАВНИЦИ
716 МЛАДИТЕ ВО ЕВРОПА НАЈРАЗОЧАРАНИОТ ДЕЛ ОД ПОПУЛАЦИЈАТА
717 ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ОТВОРА ТЕМАТА ДИСКРИМИНАЦИЈА
718 ОБСЕ И УСАИД ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ОТПУШТЕНИТЕ НАСТАВНИЦИ
719 СПОГОДБАТА МЕЃУ СОНК И МИНИСТЕРСТВОТО Е ФАРСА
720 МОБИНГОТ СЕ УШТЕ ЧЕКА ПОСЕБЕН ЗАКОН
721 ПРОФЕСИЈАТА ДРЖАВЕН СЛУЖБЕНИК СТАНУВА РИЗИЧНА ЗА ЗДРАВЈЕТО
722 ССМ И МЕСО ПОВИКУВААТ НА РАЗУМ
723 АКО САКА, ВЛАДАТА ЗА ДВА ДЕНА МОЖЕ ДА ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ НА ОТПУШТЕНИТЕ НАСТАВНИЦИ
724 СТРУМИЧАНИ ЗАПРЕПАСТЕНИ ОД ЧИСТКИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
725 МЕСО ВО ОДБРАНА НА ЖРТВИТЕ НА ЧИСТКИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
726 СО ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ВЛАДАТА ГИ КРШИ МЕЃУНАРОДНИТЕ КОНВЕНЦИИ
727 ПОДДРШКА ОД ССМ ЗА БАРАЊАТА НА МЕСО
728 МЕСО ДО ВЛАДАТА ДОСТАВИ ЧЕТИРИ БАРАЊА
729 МОБИНГОТ НЕ Е ЗА ДВА ЧЛЕНА ВО ЗАКОНОТ
730 ВО 2008 ГОДИНА УБИЕНИ 76 СИНДИКАЛЦИ
731 ПРВА ТУЖБА ЗА МОБИНГ ВО МАКЕДОНИЈА
732 ПОТПИШАН ОПШТИОТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА СТОПАНСТВО
733 МАВРОВЦИ ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ СТЕЧАЈОТ
734 КРИЗАТА СОЗДАВА ЧУДНИ РАБОТНИ АНГАЖМАНИ
735 ССМ РАБОТИ НА ПРЕДЛОГ ЗАКОН ЗА МОБИНГ
736 СОВЕТОТ НА ССМ ЗА МОБИНГОТ И ЗА НАДОМЕСТОЦИТЕ
737 ДЕМОКРАТСКО КУСЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА
738 БАНКАРСКИТЕ СИНДИКАТИ НА ЈИЕ РАБОТАТ НА ЗАЕДНИЧКИ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР
739 РЕАКЦИЈА НА ГИФИХ ЗА ИНЦИДЕНТОТ НА АМДИ БАЈРАМ
740 ТРЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА БАНКАРСКИТЕ СИНДИКАТИ НА ЈИЕ
741 ЗА МОБИНГОТ ДА СЕ ЗБОРУВА ЈАВНО
742 УТРЕ ТРИБИНА ЗА МОБИНГОТ
743 ШТРАЈКУВАЧИТЕ ОД БИТОЛСКА ШЕЌЕРАНА ПОБАРАА МЕЃУНАРОДНА ИНТЕРВЕНЦИЈА
744 СЕДМИ СПОРТСКИ ИГРИ НА СГИП
745 СЕ РЕОРГАНИЗИРА СЕКЦИЈАТА НА МЛАДИ
746 ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД СФДМ ДО СВЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА РАБОТНИЦИТЕ
747 И СИНДИКАТОТ НА “ФЕРШПЕД“ ЈА ОБВИНУВА ВЛАДАТА
748 КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ТРУДОТ
749 ДЕНЕС ПОЧНУВААТ СПОРТСКИТЕ ИГРИ НА УПОЗ
750 ШПЕКУЛАЦИИТЕ ВО “УСЈЕ“ СТАНУВААТ ВИСТИНА

Лист 15 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc