Новости / Вести - Архива

651 ДВАЕСЕТ И ПРВА СИНДИКАЛНА ШКОЛА НА УПОЗ
652 ВТОРА СРЕДБА НА ЗАЕДНИЧКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ
653 ПОЧНУВААТ ПРЕГОВОРИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА КОНВЕНЦИЈАТА 94 НА МОТ
654 СЕ ФОРМИРА МРЕЖА ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА НА ФИНАНСИСКИТЕ СИНДИКАТИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
655 ПОВЕЌЕ ОД 80 ОТСТО МЛАДИ САКААТ НАДВОР ОД ДРЖАВАТА
656 ССМ БАРА РЕГРЕС ЗА ОДМОР ДА ДОБИВААТ СИТЕ РАБОТНИЦИ
657 ФАКТИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ИЗВРТУВААТ, НО ВИСТИНАТА Е ЕДНА
658 ЗАКОНИТЕ СЕ МЕНУВААТ БЕЗ СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ
659 ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД К–15 Е “ОПШТА УПАТНА ОДРЕДБА“
660 СТЕЧАЈЦИТЕ ВО СЕНКА НА СПОМЕНИЦИТЕ
661 ГИФИХ ГИ ОСУДУВА НАПАДИТЕ ВРЗ НОВИНАРИТЕ НА ДНЕВНИК И УТРИНСКИ
662 СЕМИНАР ЗА ГРАНСКИТЕ КОЛЕКТИВНИ ДОГОВОРИ
663 ПОСЕТА НА СТЕЧАЈЦИТЕ ВО КУМАНОВО
664 РАБОТНИЧКО НЕЗАДОВОЛСТВО ГО ПОТРЕСУВА ЦЕЛИОТ РЕГИОН
665 МОТ ПРЕДВИДУВА ПАД НА РАЗВОЈОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
666 ПРОДОЛЖУВА ИСТАТА ПРИКАЗНА НА СТЕЧАЈЦИТЕ
667 СВЕТСКАТА КРИЗА НАЈМНОГУ ИМ НАШТЕТИ НА ПРИВРЕМЕНИТЕ РАБОТНИЦИ
668 ПОЛИЦАЈЦИТЕ ОДРЖАА ЈАВЕН СОБИР ПРЕД УСТАВНИОТ СУД
669 ДЕНЕС ВО 12 ЧАСОТ ПРОТЕСТ НА ПОЛИЦИСКИТЕ РАБОТНИЦИ
670 РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА МТСП
671 НОВОГОДИШНА СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ
672 НАСКОРО КОМПЛЕТЕН ПРЕДЛОГ НА ЗАКОНОТ ЗА МОБИНГ
673 ВО ЧЕТВРТОК СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ
674 ЖИВКО МИТРЕВСКИ ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА СОВЕТОТ НА BWI
675 ВО КУМАНОВО ОСНОВАН ПРВИОТ РЕГИОНАЛЕН ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ
676 ВО ЕВН ОД 1 ЈАНУАРИ ПЛАТИТЕ ПОГОЛЕМИ ЗА ДЕСЕТ ОТСТО
677 АКТИВНОСТИ НА МЛАДИТЕ ВО СИНДИКАЛНОТО ДВИЖЕЊЕ
678 ДОСИЕТО СТЕЧАЈНИ РАБОТНИЦИ ПОВТОРНО СЕ ОТВОРА СО ШТРАЈК СО ГЛАД
679 ССМ ЗА ПРВПАТ УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕДНИЦА НА ИЗВРШНИОТ ОДБОР НА ЕТУЦ ВО БРИСЕЛ
680 СЕМИНАР ЗА ЗАКОНОТ ЗА СУДСКА СЛУЖБА
681 МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ПРОПИС ВО СИТЕ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ
682 УСОГЛАСУВАЊЕ НА ПРЕДЛОГ - ЗАКОНОТ ЗА МОБИНГ
683 ЌЕ СЕ ПОНУДИ КРАЈНА ВЕРЗИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА МОБИНГ
684 ШТО ЗНАЧИ ДОСТОИНСТВЕНА РАБОТА ВО МАКЕДОНИЈА
685 ЕФЕКТИТЕ ОД КРИЗАТА ИСТИ ЗА ЗЕМЈИТЕ ОД РЕГИОНОТ
686 ССМ ПОДНЕСЕ ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВНИОТ СУД ЗА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ
687 РАЗЛИЧНИ МИСЛЕЊА ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈАТА НА СИНДИКАТИТЕ
688 ПОТПИШАНИ КОЛЕКТИВНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ТЕКСТИЛНАТА И ТУТУНСКАТА ИНДУСТРИЈА
689 АНТИКРИЗНИТЕ МЕРКИ ВО ЕВРОПА НАСОЧЕНИ КОН ЗАШТИТА НА ГРАЃАНИТЕ
690 ЕВРОПСКИОТ ИЗВЕШТАЈ НЕ ПРОНАЈДЕ СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ ВО МАКЕДОНИЈА
691 ПРАВНИЦИТЕ НА ССМ ЗА ЗАКОН ЗА МОБИНГ ВО МАКЕДОНИЈА
692 ШЕЌЕРАНЦИ ЌЕ СЕ ЖАЛАТ ВО МЕЃУНАРОДНИОТ СУД ВО ХАГ
693 ТРИБИНА НА СФДМ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕТО ПАРИ
694 АГРО СИНДИКАТОТ НА ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НА EFFAT
695 СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ
696 ХРВАТСКИТЕ СИНДИКАТИ НАЈАВУВААТ ПРОТЕСТИ
697 ЕКОНОМСКАТА КРИЗА СОЗДАВА ГЛОБАЛНА СОЦИЈАЛНА РЕЦЕСИЈА
698 СЕ ПОДГОТВУВА УШТЕ ПОСТРАШЕН ХОРОР ВО ОБРАЗОВНИОТ СИСТЕМ
699 ПРОШИРУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ НА СОЛИДАРНИОТ ФОНД НА УПОЗ
700 ДАЛИ И ПАПАТА Е ПРОДОЛЖЕНА РАКА НА ЦРВЕНКОВСКИ

Лист 14 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc