Новости / Вести - Архива

451 НА 23 ЈАНУАРИ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ “АНТИ МОБИНГ МРЕЖА – МК“
452 ССМ ДО СОБРАНИЕТО ПОДНЕСЕ СВОИ КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ЗАКОНОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ ВО СЛУЧАЈ НА НЕВРАБОТЕНОСТ
453 СИНДИКАТОТ ЗА ОДБРАНА НОВ КОНСТИТУТИВЕН ЧЛЕН НА ССМ
454 ОДРЖАНО ВТОРОТО СОБРАНИЕ НА СИНДИКАТОТ МЕСО
455 СЕМИНАР ЗА ПРИМЕНА НА НАЈНОВИТЕ ЗАКОНИ ОД ТРУДОВОТО ПРАВО
456 СИНДИКАТОТ ЗА СООБРАЌАЈ БАРА ЗАШТИТА НА ВОЗАЧИТЕ НА ЈСП “СКОПЈЕ“ ОД ФИЗИЧКИ НАПАДИ
457 ЧЕТИРИГОДИШЕН ПРОЕКТ НА СОРАБОТКА МЕЃУ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО И СИНДИКАТОТ ЗА ЗДРАВСТВО
458 ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА РАБОТА НА СХНМ
459 ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СИНДИКАТИТЕ ВО ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАТА
460 УТРЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СИНДИКАТОТ ВО ЕУ ИНТЕГРАЦИЈАТА
461 ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ НА РАБОТА
462 СЕМИНАР ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ НА РАБОТА
463 СЕМИНАР ЗА РОДОВАТА ЕДНАКВОСТ
464 СИНДИКАТИТЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ТЕХНОЛОШКИОТ ВИШОК, НО И ЗА ИЗЗЕМАЊЕ НА ЛИЦАТА КОИ БЕЗ НИВНА ВИНА ОСТАНУВААТ БЕЗ РАБОТА
465 РАЗГОВОРИ СО УСАИД ЗА ЛОКАЛНИТЕ ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИ СОВЕТИ
466 ПРИСПОСОБУВАЊЕ НА КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР ЗА ЗДРАВСТВО КОН КРЕДИТНИОТ ОБРАЗОВЕН СИСТЕМ И ЗАКОНОТ ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ
467 ССМ, КСС И ФЕС ЗА 2012 ГОДИНА ОРГАНИЗИРААТ ШКОЛА ЗА МЛАДИ СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ
468 ИНИЦИЈАТИВА НА УПОЗ ЗА ПРОМЕНА НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ
469 ПРОДОЛЖЕН КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР ЗА ТУТУНСКОТО СТОПАНСТВО
470 ОДРЖАНА ЗАВРШНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПРОЕКТ ЗА МОБИНГ
471 ДЕНЕС ВО ССМ СЕ ОДРЖУВА КОНФЕРЕНЦИЈАТА “БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА – ОСНОВНО ТРУДОВО ПРАВО“
472 УТРЕ СЕ ОДРЖУВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
473 ОСМИ ФОРУМ НА ПАНЕВРОПСКИОТ РЕГИОНАЛЕН СОВЕТ “ПЕРК“
474 ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ “МРЕЖА ЗА ЗДРАВЈЕ И ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА“
475 ЧЕСТИТКИ ОД ССМ ЗА ДЕНОТ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД
476 ПЕТНАЕСЕТТА СИНДИКАЛНА ШКОЛА НА СИНДИКАТОТ ЗА ЗДРАВСТВО
477 СЕМИНАР ЗА ТИМСКО РАБОТЕЊЕ НА СЕКЦИЈАТА НА МЛАДИ
478 ОТВОРЕНО ПРОТЕСТНО ПИСМО ОД ССМ, КСС И УНАСМ ДО ЕВРОКОМЕСАРОТ ЗА ПРОШИРУВАЊЕ ШТЕФАН ФИЛЕ
479 ССМ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПРИСТОЈНАТА РАБОТА
480 ИСТОРИСКИ ЧИН ЗА СИНДИКАТИТЕ И СИНДИКАЛНОТО ДВИЖЕЊЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
481 ССМ ЗАДОВОЛЕН ОД ДОГОВОРОТ ЗА МИНИМАЛНА ПЛАТА
482 ПРИЗНАНИЕ ОД ПЕНЗИОНЕРИТЕ ДО ССМ
483 УТВРДЕН ИЗНОСОТ НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА
484 СЕМИНАР ЗА ЖЕНСКОТО СИНДИКАЛНО ЛИДЕРСТВО
485 ШИРОК ИНТЕРЕС ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА РАБОТА
486 СЕМИНАР ЗА ПРОЦЕНКА НА РИЗИК НА РАБОТНО МЕСТО
487 ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА МЛАДИТЕ НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ
488 РАБОТНА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО
489 ЕБРД ГИ ПРИФАТИ БАРАЊЕТО НА СГИП, ПОДДРЖАНО ОД BWI, ЗА КОРИДОРОТ 10 – КРИТЕРИУМИТЕ НА ТЕНДЕРОТ СЕПАК ПРЕОСТРИ
490 ВО СТРУГА СЕ ОДРЖУВА 11-ТА ЕНЕРГЕТСКА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
491 СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПОРТУГАЛСКИОТ СИНДИКАТ “СИМА“
492 ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ УТВРДИ ДИНАМИКА ЗА ОДРЕДУВАЊЕ НА НАЈНИСКАТА ПЛАТА
493 СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИТЕ НА МАКЕДОНИЈА НА СИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО РУДАРСТВОТО ИМ ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА РУДАРИТЕ 28 АВГУСТ
494 АПЛИКАЦИЈА ЗА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА
495 МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА МАКЕДОНСКИОТ СИНДИКАТ НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ
496 ТРЕТ МЕСЕЦ ШТРАЈК ВО ДТГ“ МАВРОВО ИНЖЕНЕРИНГ“
497 ИЗБРАН СЕКРЕТАРИЈАТ НА СЕКЦИЈАТА НА ЖЕНИ
498 ПРЕТСТАВНИЦИ НА СВЕТСКАТА БАНКА РАЗГОВАРАА СО ССМ ЗА НЕВРАБОТЕНОСТА
499 УТРЕ ДОДЕЛУВАЊЕ УВЕРЕНИЈА ЗА АНТИМОБИНГ СОВЕТНИЦИ
500 ШТРАЈК ВО РАДЕ КОНЧАР – СЕРВИС

Лист 10 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc