Новости / Вести - Архива

151 ССМ СЕ ОБЕДИНИ ЗА ХУМАНОСТ
152 Трет светски конгрес на ИТУЦ
153 РАБОТНИ СРЕДБИ ВО КИЧЕВО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ССМ
154 СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ФОНДАЦИЈАТА ФРИДРИХ ЕБЕРТ- ФЕС
155 ССМ - АКАДЕМИЈА ЗА МЛАДИ СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ 2014
156 Писмо за поддршка
157 ОДБЕЛЕЖАН 6 МАЈ- ДЕНОТ НА МЕТАЛУРЗИТЕ
158 ОДРЖАН IX ВОНРЕДЕН КОНГРЕС НA СУТКОЗ
159 СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО МАКЕДОНИЈА
160 ОДРЖАНА ТРИБИНА ВО ШТИП – СИНДИКАТИТЕ И НИВНАТА УЛОГА КАКО ЗАШТИТНИК НА РАБОТНИЧНИТЕ ПРАВА
161 ОДБЕЛЕЖАН ПРВИ МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ
162 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 50 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА БИТОЛСКИ ВЕСНИК
163 РАБОТНА СРЕДБА СО СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИТЕ НА СРБИЈА- СССС
164 ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА БЗР И НАЈАВА ЗА АКТИВНОСТИТЕ ЗА 1-ВИ МАЈ
165 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 28 АПРИЛ – СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
166 ВОНРЕДЕН СОСТАНОК ЗА ПОЛИТИКАТА НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ФИНАНСИСКИ ИНСТИТУЦИИ ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
167 РАБОТНА ПОСЕТА НА РАКОВОДСТВОТО НА ССМ ВО АД „ФРОТИРКА КОМПАНИ“ДЕЛЧЕВО
168 РАБОТНА ПОСЕТА НА РАКОВОДСТВОТО НА ССМ ВО АД „ЕДИНСТВО“ СТРУМИЦА
169 20-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА САМОСТОЈНИОТ СИНДИКАТ ЗА ЗДРАВСТВО, ФАРМАЦИЈА И СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА РМ
170 СОПШТЕНИЕ ПО ОДНОС НА ДЕНЕШНИОТ ПРОТЕСТ НА СТЕЧАЈНИТЕ РАБОТНИЦИ
171 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ ВО ЗЕМЈИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
172 РАБОТНА ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИЦИTE ОД BWI
173 РАБОТЕН СОСТАНОК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ МИТРЕВСКИ, ВО СИНДИКАЛНАТА ПОДРУЖНИЦА НА ЈП „МАКЕДОНСКИ ШУМИ“ ОХРИД
174 СЕМИНАР НА СИНДИКАТОТ НА СХНМ
175 ВТОР РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАЦИОНАЛНИТЕ ТИМОВИ НА ПРОЕКТОТ ДАНОЦИ, НЕФОРМАЛНА ЕКОНОМИЈА И КОРУПЦИЈА ВО ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
176 ОДРЖАНА ТРИБИНА НА ТЕМА: ФИНАНСИСКА ЕДУКАЦИЈА ЗА РЕФОРМИРАНИОТ ПЕНЗИСКИ СИСТЕМ
177 РАБОТЕН СОСТАНОК СО НАЦИОНАЛНИТЕ ТИМОВИ НА ПРОЕКТОТ “ДАНОЦИ, НЕФОРМАЛНА ЕКОНОМИЈА И КОРУПЦИЈА ВО ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
178 25-ТА СИНДИКАЛНА ШКОЛА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ
179 ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ССМ ПО ОДНОС НА ИСПЛАТАТА НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА
180 ОДРЖАНА ТРИБИНА: „ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАДИ“, НА ТЕМА:„ПРОМОВИРАЊЕ НА НОВИТЕ МЕРКИ ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НА ВРАБОТУВАЊЕТО НА МЛАДИТЕ, ВЛИЈАНИЈАТА ОД ИСТИТЕ И НИВНИТЕ ОЧЕКУВАЊА“
181 Ќе ја продолжиме традицијата на континуирана борба за остварување на правата на жените
182 Сојузот на синдикатите на Македонија за прв пат присуствуваше на Извршниот комитет на Пан Европски Регионален Комитет (PERC) на Светската Конфедерација на синдикати (ITUC) во Брисел под наслов: „8-ми Извршен комитет на PERC
183 ИЗВЕШТАЈ ЗА АКТИВНОСТИТЕ НА ССМ ВО ПЕРИОДОТ ПОМЕЃУ ДВАТА СОСТАНОЦИ НА РСС „СОЛИДАРНОСТ“ (од април 2013 до февруари 2014)
184 ОДРЖАНА ДВАЕСЕТ И ПРВА СЕДНИЦА НА ЕКОНОМСКО - СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ
185 Сојузот на синдикатите на Македонија столб на правната заштита и на работничките права во Р. Македонија пред судовите и другите надлежни институции
186 Работна средба на Претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски во подружницата „БОР“ Кавадарци
187 СООПШТЕНИЕ по однос на протестот на стечајните работници
188 Средба со раководството на Занаетчиската комора на Македонија
189 Демант на д-р Живко Митревски, претседател на ССМ
190 ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА ЛЕСС НА ГРАД СКОПЈЕ
191 ДЕНЕС СЕ ОДРЖА XX-тата СЕДНИЦА НА ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ
192 Одржана Прес конференција во Владата на РМ во врска со постигнатиот договор за зголемување на минималната плата
193 Зградата на ССМ ќе стане тренинг центар со сместувачки капацитети
194 Одржана прес конференција на двата репрезентативни синдикати ССМ и КСС со Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов
195 Одржан голем синдикален собир на репрезентативните синдикати ССМ и КСС
196 Усогласени повеќе одредби за предлог-административните закони помеѓу ССМ, КСС и Министерството за информатичко општество и администрација
197 МИНИМАЛЕЦОТ ДА РАСТЕ ЗАЕДНО СО ТРОШОЦИТЕ ЗА ЖИВОТОТ
198 Продолжуваат разговорите по Предлог -забелешките и мислењата на синдикатите од јавниот сектор по однос на Предлог –законот за вработените во јавниот сектор и Предлог-законот за административни службеници
199 Продолжуваат разговорите помеѓу Сојузот на синдикатите на Македонија и Министерството за информатичко општество и администрација по Предлог- Законот за вработените од јавниот сектор и Предлог- Законот за административни службеници
200 Средба на синдикатите од јавен сектор во Министерството за информатичко општество и администрација

Лист 4 од 18

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc