ПРОДОЛЖУВААТ РАЗГОВОРИТЕ ЗА ОПШТИОТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ЈАВНИОТ СЕКТОР И ЗА ОПШТИОТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ОД ОБЛАСТА НА СТОПАНСТВОТО

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта


09.10.2013

9.10.2013 foto1

Денес во Министерството за труд и социјална политика се одржа состанок на Работната група за Општиот колективен договор за јавен сектор. На разговорите се разгледуваат отворените прашања кои треба да се усогласат од страна на социјалните партнери.

Вчера, на 8 октомври, во Сојузот на синдикатите на Македонија работните групи продолжија со разговорите околу усогласувањата на измените и дополнувањата на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc