ОДРЖАНА ОСУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

27.09.2013 

27.09.2013-fotoНа седницата ССМ го претставуваа претседателот д-р Живко Митревски и претседателот на СИЕР Пеце Ристевски

На Осумнаесеттата седница на Економско – социјалниот совет, што се одржа на 26 септември, се расправаше за Законот за изменување и дополнување на Законот за мирно решавање на работните спорови.

Исто така се дискутираше околу информирањето за состојбата околу преговорите за изготвување и потпишување на Колективниот договор за јавниот сектор.

На седницата беше разгледана предлог мерката на Здружението за металургијата при Стопанската комора на Македонија за додефинирање на категоријата “минат труд“.

Исто така беше разгледан писмениот извештај за работењето на Националното тело за општествена одговорност од ОРМ, ССМ и КСС.

 

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc