ОДБЕЛЕЖАН 6 МАЈ- ДЕНОТ НА МЕТАЛУРЗИТЕ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

06.05.2014

06.05.2014-foto1Слика 1: Претседателот Митревски со раководството на синдикатот на СИЕР

На 6 Мај во Кавадарци, беше одбележан Денот на металурзите.

Домаќин и организатор на прославата беше претседателот на синдикалната организација при „Фени Индустри“ од синдикатот на СИЕР и член на Советот на ССМ, Илија Хаџи- Николов. Покрај останатите гости беа и претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија, д-р Живко Митревски, претседателот на синдикатот на СИЕР, Пеце Ристевски и генералниот секретар на СИЕР, Маре Анчева.

Во рамките на одбележувањето на Денот на металурзите беа организирани и спортски игри во повеќе дисциплини.

06.05.2014-foto2Слика 2: Учесници во дисциплината мал фудбал

Во дисциплините мал фудбал и влечење јаже, прво место освоија екипата на „Фени Индустри“, второ место екипата на „ИГМ- Вратница АД“ и трето „Дрекслер и Маер“.

Претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски и претседателот на СИЕР, Пеце Ристевски учествуваа во доделувањето на наградите.

06.05.2014-foto3Слика 3: Претседателот д-р Живко Митревски на доделувањето на наградите

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc