СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

06.05.2014

06.05.2014 img1Слика 1: Претседателот Митревски на денешниот состанок

На 6 Мај 2014 година во Сојузот на синдикатите на Македонија претседателот д-р Живко Митревски, одржа работен состанок со претставници на мисијата на ОБСЕ во Р. Македонија, г-дин Ерик Клип, поранешен амбасадор и советник- Универзитет Утрехт, Холандија и Зоран А. Павловиќ, виш експерт за социо- економски развој на јавен и приватен сектор.

На состанокот се зборуваше генерално за економско социјалната положба на работниците во Р. Македонија како и за состојбата на синдикалното движење.

Претседателот Митревски посебен акцент стави на напорите Сојузот на синдикатите на Македонија во насока на подобрување на законската регулатива во делот на работничките права.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc