20-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА САМОСТОЈНИОТ СИНДИКАТ ЗА ЗДРАВСТВО, ФАРМАЦИЈА И СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА РМ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

11.04.2014

11.04.2014-foto1Слика 1: Членовите на Советот

На 11.04.2014 година во х. Ривиера во Охрид, во рамките на новиот концепт за работа на Советот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ се одржа 20-тата седница на Советот.

Седницата на Советот ја отвори и со неа раководеше претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ, др. Љубиша Каранфиловски. На седницата претседателот на синдикатот, др. Каранфиловски даде целосен извештај за финансиското работење на синдикатот во 2013 година, и ја изнесе предлог одлуката за одржување на XVIII Синдикална школа. Тој посебно се задржа на најновите измени и дополни по однос на Законот за здравствена заштита.

11.04.2014-foto2 Слика 2: Претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски на 20-тата седницата на Советот

На седницата присуствуваше и претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија, д-р Живко Митревски, кој ги запозна членовите со најновите активности на ССМ и со предлогот за одбележување на 1-ви Мај– Меѓународниот ден на трудот.

 

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc