Средба со раководството на Занаетчиската комора на Македонија

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

17.02.2014

работна средба помеѓу претставници на ССМ, БКМ и Занаетчиската Комора на Македонија Работна средба помеѓу претставници на ССМ, БКМ и Занаетчиската Комора на Македонија

На денешната средба беа разгледани можностите за синдикално организирање на вработенитездружени во Занаетчиската Комора на Македонија. Претседателот Митревски го истакна начинот, условите и придобивките од синдикално организирање на вработените од занаетчиските субјекти во ССМ. Станува збор за низа можности кои ќе обезбедат легитимирање и институционално профилирање на интересите.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc