ДЕНЕС СЕ ОДРЖА XX-тата СЕДНИЦА НА ЕКОНОМСКО – СОЦИЈАЛНИОТ СОВЕТ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

 27.01.2014

27.01.2014-foto1Седницата на Економско – социјалниот совет

Денес се одржа XX- тата седница на Економско – социјалниот совет, на која се расправаше за Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна сопственост на државата од 2000 до 2004 година и Законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија.

По однос на овие закони ССМ даде целосна поддршка.

На состанокот на Економско – социјалниот совет од страна на ССМ беа присутни членовите на ЕСС, претседателот на ССМ д-р Живко Митревски и претседателот на СИЕР Пеце Ристевски.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc