СЕМИНАР НА СХНМ ЗА СТРЕСОТ И МОБИНГОТ НА РАБОТНОТО МЕСТО

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

 07.12.2013

07.12.2013-foto1

Синдикатот за хемија, неметали и метали на РМ на 7. декември во Охрид одржа семинар на темите: стрес поврзан со работата и синдром на согорување и мобинг.
За темата “Стрес поврзан со работата и синдром на согорување“ предаваше д-р Драган Мијакоски. Предавач на темата “Мобинг – психолошко малтретирање на работното место“ беше д-р Сашо Столески.

На семинарот учествуваа членови на СХНМ, кои беа активно вклучени во предавањата и потоа работеа во групи.

По завршување на семинарот, членовите на претседателството на СХНМ на РМ ги договорија наредните активности.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc