Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално – станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на Република Македонија

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

sutkoz_logo

Ул.12 Ударна Бригада 2а
1000 Скопје
Р.Македонија

Тел ++389 02 3239-857

Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално – станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на Република Македонија ги претставува интересите на пет општествени дејности.

Во трите колективни договори што СУТКОЗ ги има потпишано скоро целосно се опфатени вработените во застапените дејности. Тоа се Колективниот договор за комуналните дејности на Република Македонија, Колективниот договор за заштитните друштва на Македонија и Колективниот договор за угостителство на Република Македонија.

СУТКОЗ е полноправен член на три меѓународни синдикални организации: PSI, EPSU и IUL.

 

sutkoz_pretsedatel_zoran_georgievski

Претседател: Зоран Георгиевски


ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc