МЕСО СТАНА ЧЛЕН НА ССМ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

7.10.2008

Мултиетничкиот синдикат за образование во иднина ќе биде член на семејството на Сојузот на синдикатите ...

 

Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО) станува член на Сојузот на синдикатите на Македонија, гласи денешната одлука на Советот на ССМ. Односно, позитивно е одговорено на молбата за прием, која претседателот на МЕСО Сузана Стефановиќ ја упати пред неколку месеци.

Мултиетничкиот синдикат за образование е основан во месец април 2006 година. Членството е исклучително од вработените во образовниот систем. МЕСО е уредно регистриран синдикат, во склад со сите законски норми.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc