ОДРЖАНА 29ТА СЕДНИЦА НА ЕСС

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

27.7.2015

Слика 1. Претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски на денешната седница на ЕСССлика 1. Претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски на денешната седница на ЕСС

Денес во просториите на Министерството за труд и социјална политика се одржа 29тата седница на Економско - социјалниот совет, раководена од Претседателот на советот, министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, на која присуствуваше и претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски.

На седницата беше разгледуван Трипартитниот акциски план за спроведување на препораките за зголемување на ефективноста и влијанието на ЕСС, Деловникот за работа на ЕСС, Националниот акциски план за вработување на млади 2016-2020, Предлог Законот за национална база на податоци со инвалидност, формирање на работна група за анализа за приоритети за ратификација на Конвенции од МОТ како и останати тековни прашања.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc