ОДРЖАНА 22РА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА САМОСТОЈНИОТ СИНДИКАТ ЗА ЗДРАВСТВО, ФАРМАЦИЈА И СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА НА РМ

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

29.10.2014

На 29.10.2014 година Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ, ја одржа својата 22ра седница на Советот.

Слика 1. Претседателот д-р Митревски на седницатаСлика 1. Претседателот д-р Митревски на седницата

Седницата ја отвори и со неа претседаваше претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на РМ, Љубиша Каранфиловски, а покрај членовите на Советот на седницата присуствуваше и претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски.

Слика 2. Присутните на седницатаСлика 2. Присутните на седницата

На оваа седница беа разгледувани повеќе точки, меѓу кои и информацијата за актуелните состојби во здравствената дејност и социјална заштита во РМ, како и извештајот од 15тата седница на Комисијата за доделување парична помош од синдикалниот фонд на синдикатот.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc