ОДБЕЛЕЖАН 2-РИ АВГУСТ- ИЛИНДЕН

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

02.08.2014

02.04.2014-foto1Слика 1. Положување на свежо цвеќе пред споменикот на АСНОМ во паркот „Жена борец“

02.04.2014-foto2Слика 2. Положување на свежо цвеќе пред споменикот на Никола Карев пред Собранието на Р.М.

02.04.2014-foto3Слика 3. Положување на свежо цвеќе пред споменикот на Методија Андонов Ченто на плоштадот „Македонија“

По повод големиот македонски државен празник 2 Август, на кој се одбележува 70-годишнината од одржувањето на АСНОМ и 111-годишнината од Илинденското востание, делегација на Сојузот на синдикатите на Македонија, предводена од претседателот на ССМ, д-р Живко Митревски, денеска, 2.08.2014 година, положи цвеќиња пред споменикот на АСНОМ во паркот „Жена борец“, пред споменикот на Никола Карев, пред Собранието на Република Македонија и пред споменикот на Методија Андонов Ченто на плоштадот „Македонија“.

Пред спомениците на АСНОМ, на Никола Карев и на Методија Андонов Ченто цвеќиња положија и Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов, претставници од Владата и од Собранието на Република Македонија, претставници од Генералштабот на Армијата на Република Македонија, членови на Сојузот на борците, претставници на политички партии, на дипломатскиот кор во нашата земја, здруженија на граѓани и организации.

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc