КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ОТПОЧНУВАЊЕ НА ПРОЕКТОТ: ПОДДРШКА ВО БОРБАТА ПРОТИВ НЕПРИЈАВЕНАТА РАБОТА

Внимание, се отвора во нов прозорец. PDFПечатиЕ-пошта

03.07.2014

На 3 јули во хотелот „Холидеј Ин“ се одржа Конференција на која се промовираше почетокот на проектот финансиран од Европската Унија на тема: „Поддршка во борбата против непријавената работа“.

03.07.2014-foto1Слика 1: Поддршка во борбата против непријавената работа

Со проектот се очекува да се подобри ефикасноста и ефективноста на борбата против непријавената работа во земјава, преку зајакнување на капацитетите на Државниот инспекторат за труд, како и преку подобрување на систематизираното и координирано вклучување на релевантните институции и социјални партнери во борба против непријавената работа.

Покрај останатите учесници, на Конференцијата присуствуваше и претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија д-р Живко Митревски.

03.07.2014-foto2Слика 2: Претседателот Митревски на конференцијата

ILO Employment, Social Affairs and Equal Opportunities - EU FRIEDRICH EBERT STIFTUNG Организацијa на работодавачи на Македонија etuc