bilten
nacionalna programa za pristojna rabota
ИЗВЕШТАЈ ОД МОТ ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО
Проекти и кампањи

ПРВИ МАЈ

plakata maj 2014

plakata maj 2013


plakata maj 2012


plakata maj 2011


plakata maj 2010

Прирачник за синдикати


ITUC
WIM

НЕ ПОМАГА НИ МАГИОНИЧАРСКА ПАЛКА

16.09.2008

Потребни се итни мерки за сопирање на растот на цените – посебно на основните артикли и комуналии, смета Сојузот на синдикатите. Околу 80 отсто од просечната плата оди за исхрана, останатото за сите други потреби...

Повеќе...

ДА СЕ ОБНОВИ СОЦИЈАЛНИОТ ДИЈАЛОГ

29.09.2008

Денес средба на ССМ и вицепремиерот Боцевски

Раководството на Сојузот на синдикатите на Македонија и вицепремиерот Ивица Боцевски начелно се договорија да се обнови социјалниот дијалог. Најпрво треба да се разговора за Законот за работни односи, за што Советот на ССМ на 7 октомври одлучува дали ќе се оди со јавен протест. Владата треба да се изјасни до 6 октомври...

Повеќе...

ЗГОЛЕМУВАЊЕТО ОД 10 ОТСТО Е НЕПРАВЕДНО СПРЕМА НАЈСЛАБО ПЛАТЕНИТЕ

Над 80 отсто од вработените во јавната администрација се со плати под републичкиот просек. Тие ќе добијат симболични суми, за разлика од највисоките функционери, чии плати се движат од 45.000 до 72.200 денари...

Повеќе...

Лист 60 од 60