bilten
ИЗВЕШТАЈ ОД МОТ ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО
Проекти и кампањи

FIRST OF MAY

plakata maj 2014

plakata maj 2013


plakata maj 2012


plakata maj 2011


plakata maj 2010

Прирачник за синдикати


ITUC
WIM

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИТЕ ГУБАТ ПОРАДИ САМОБЕНДИСАНОСТА

There are no translations available.

16.01.2009

Ванчо Муратовски: клучниот недостаток на македонските социјадемократи е што се оддалечија од народот и од работниците. Врвот на СДСМ веднаш потврди со - препознатливите цинични и арогантни изрази...

More...

“PSI“ ДВА ДЕНА ВО СКОПЈЕ

There are no translations available.

13.01.2009

Меѓународниот синдикат на јавниот сектор на 12 и 13 јануари одржува избирачки и работен состанок во Скопје. Се разговара за проблемите на синдикатите во централна Европа и за општиот политички амбиент...

More...

ТРАДИЦИОНАЛНА НОВОГОДИШНА СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ

There are no translations available.

29.12.2008

Конечно функционирање на социјалниот дијалог во Македонија и колективните договори се двете најважни цели за 2009 година. ССМ секогаш ќе биде владин коректив за социјалните прашања...

More...

ССМ Е НАЈОРГАНИЗИРАНА СТРУКТУРА МЕЃУ СОЦИЈАЛНИТЕ ПАРТНЕРИ

There are no translations available.

25.12.2008

Чест е да се присуствува на одбележувањето на стогодишен јубилеј, рече Димитар Стојановски, претседател на Организацијата на работодавачи на Македонија. ССМ и ОРМ имаат одлична соработка...

More...

СВЕЧЕНО ПРОСЛАВЕНИ СТО ГОДИНИ НА СИНДИКАЛНОТО ДВИЖЕЊЕ

There are no translations available.

25.12.2008

Работниците не сакаат да живеат од социјална помош, туку од својот труд, рече претседателот на ССМ Ванчо Муратовски. Да не дозволиме во денешното време на технолошки развој да се враќаме назад...

More...

ЈУБИЛЕЈНИТЕ НАГРАДИ ГИ РЕВОЛТИРААТ СУДСКИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ

There are no translations available.

23.12.2008

Право на јубилејни награди имаат само судиите, додека судските службеници се изоставени. Синдикатот на работниците од управата реагира на неправедноста на постапката и предупредува на можен штрајк...

More...

МОТ ВО ПОСЕТА НА СИНДИКАТИТЕ

There are no translations available.

12.12.2008

Од 16 до 19 декември претставници на Меѓународната организација на трудот ќе одржат неколку средби со ССМ. Планирана е и заедничка средба со претседатели на грански синдикати од ССМ, КСС и УНСМ...

More...

НОВО КУСЕЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА

There are no translations available.

2.12.2008

Законот за работни односи повторно се менува, со 60 измени, или една третина од членовите за трудовите односи. Без оглед на разговорите со ССМ материјалот е ставен на дневен ред во Собранието...

More...

УПОЗ И МЕСО ЗА ПРОТЕСТОТ

There are no translations available.

10.11.2008

Не не загрижуваат политички етикети. За нас е најважно што работниците, кои се членови на ВМРО или СДСМ, ги бараат истите социјални права, изнесоа претседателите на синдикатите од управата и од образованието...

More...

НА ДЕНЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ ИЗЛЕГОА ИЛЈАДНИЦИ РАБОТНИЦИ

There are no translations available.

7.11.2008

Во организација на Сојузот на синдикатите и невладини организации денес се одржаа протести во Прилеп, Велес, Струмица, Охрид и Штип и Куманово. Пристигна поддршка од српските и црногорските синдикати...

More...

Page 84 of 89