bilten
ИЗВЕШТАЈ ОД МОТ ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО
Проекти и кампањи

FIRST OF MAY

plakata maj 2014

plakata maj 2013


plakata maj 2012


plakata maj 2011


plakata maj 2010

Прирачник за синдикати


ITUC
WIM

НА ГРУЕВСКИ ЌЕ МУ ДИШЕМЕ ВО ВРАТОТ ЦЕЛИОТ МАНДАТ

There are no translations available.

12.02.2008

Стечајците и работниците прогласени за технолошки вишок на 18 февруари ќе одржат протест пред Владата. Тие најавуваат собирање 150.000 потписи за одржување референдум, со цел решавање на нивниот статус...

More...

ШУМАРСТВОТО ГО РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО БРУТО ПЛАТАТА

There are no translations available.

11.02.2009

Денес Синдикатот за шумарство, дрвна индустрија и енергетика и ЈП “Македонски шуми“ потпишаа анекс на Колективниот договор за бруто платата. Ни еден од 2.500 вработени во јавното претпријатие нема да зема пониска плата…

More...

ОД ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ПОБАРА РАЗБИРАЊЕ ЗА БРУТО ПЛАТИТЕ

There are no translations available.

5.02.2009

Сојузот на синдикатите на Македонија, Организацијата на работодавачи и Стопанската комора го поддржуваат системот на бруто плата. Од Владата ќе побараат разбирање на големите технички проблеми...

More...

ПРОБЛЕМИТЕ СО БРУТО ПЛАТАТА ПОГОЛЕМИ ОД ОЧЕКУВАНИТЕ

There are no translations available.

4.02.2009

Некои работодавачи ги “скокаат“ двете последни плати и стартуваат со јануарската, што е една од многуте лоши последици. ССМ, Организацијата на работодавачи и Стопанската комора утре ќе разговараат и за бруто платите......

More...

ПОДДРШКА НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВОЈНИЦИ

There are no translations available.

3.02.2009

ССМ смета дека Владата треба да завземе активна политика кон млекопроизводителите и професионалните војници. На првите треба да им исплати побарувањата, на вторите да им најде нови работни места...

More...

ПРЕМИЕРОТ ПРИЗНА ДЕКА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СО СТЕЧАЈЦИТЕ

There are no translations available.

29.01.2009

Денес претставници на Унијата на стечајни работници повторно не беа примени на разговор во Владата, иако средбата беше претходно договорена. Расте нивната спремност за радикални протести...

More...

КОЈ СЕ РАДУВА ШТО ССМ НЕ ДОБИВА БУЏЕТСКИ ПАРИ

There are no translations available.

28.01.2009

Во неделникот “Фокус“ новинарката Јадранка Костова најостро ја критикува Владата за распределбата на средства на невладиниот сектор. Ја фали само за едно - што ССМ не добива средства...

More...

ПЛАТИТЕ ДОЦНАТ, КАКВИ ЌЕ БИДАТ НЕ СЕ ЗНАЕ

There are no translations available.

27.01.2009

Можно е голем број работодавачите во стопанството да не ги вградат досегашните надоместоци за превоз и исхрана. ССМ смета дека работниците не треба да бидат оштетени ни за еден денар...

More...

СТЕЧАЈЦИТЕ ПОВТОРНО НАЈАВУВААТ ШАТОРИ ПРЕД СОБРАНИЕТО

There are no translations available.

23.01.2009

Претставници на Унијата на стечајните работници денес беа вратени од претходно договорениот состанок во Министерството за економија. Тие најавуваат радикализација на протестите ако игнорирањето продолжи...

More...

ПОДДРШКА ОД ССМ ЗА НОМИНАЦИЈА НА ЖИВКО А. ПОПОВСКИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР

There are no translations available.

th_21.01.2009_slika_cveke_popovski21.01.2009

Сојузот на синдикатите на Македонија ја поддржува иницијативата на Македонскиот центар за култура и развој сликарот и хуманист Живко А. Поповски да биде кандидиран за Нобелова награда за мир....

More...

Page 83 of 89