bilten
ИЗВЕШТАЈ ОД МОТ ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ТРЕНДОВИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО
Проекти и кампањи

FIRST OF MAY

plakata maj 2014

plakata maj 2013


plakata maj 2012


plakata maj 2011


plakata maj 2010

Прирачник за синдикати


ITUC
WIM

МИРУШЕ ХОЏА НЕ ДОЈДЕ КАЈ СТЕЧАЈЦИТЕ

There are no translations available.

24.02.2009

Досега четворица претседателски кандидати одговорија на поканата за разговор од страна на стечајните работници и позитивно се изјаснија за нивниот проблем. Денес кандидатот Мируше Хоџа не се појави на закажаната средба...

More...

ИМЕР СЕЛМАНИ: СО ДОМАЌИНСКО РАБОТЕЊЕ РЕШЕНИЕ ИМА

There are no translations available.

23.02.2009

Најмалку е потребно да се бара виновникот за вашата состојба, им порача претседателскиот кандидат Имер Селмани на стечајните работници. Македонија не е богата држава, но има доволно пари на овие работници да им обезбеди егзистенција до пензионирање...

More...

СТЕЧАЈЦИТЕ ПРЕДЛАГААТ ГРУЕВСКИ ДА РАСПИШЕ ТЕНДЕР ЗА НИВ

There are no translations available.

19.02.2009

Незадоволни од вчерашната средба со премиерот Никола Груевски, стечајците најавуваат нови протести на 25 март. На 23 март ќе разговараат со претседателскиот кандидат Имер Селмани, додека најавуваат средби со шефовите на пратеничките групи...

More...

АГРО СИНДИКАТОТ ИНТЕРВЕНИРА ЗА “ЖИТО-МЕЛ“ ОД КУМАНОВО

There are no translations available.

19.02.2008

Во “Жито - мел“, најголемиот снабдувач со леб во Куманово, 220 вработени четири месеци не зеле плата затоа што сопственикот Бајруш Сејдиу е во притвор. АГРО Синдикатот интервенира кај две министерства, за економија и за финансии...

More...

ДВАЕСЕТТА СИНДИКАЛНА ШКОЛА НА УПОЗ

There are no translations available.

19.02.2009

Наредните три дена во Струмица се одржува Дваесеттата синдикална школа на Синдикатот од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани. Темите на предавањата се синдикатот и правната заштита за отказите, статусот на државните службеници и Законот за работни односи...

More...

ГРУЕВСКИ СЕ ИЗЈАСНИ ДЕКА НЕМА РЕШЕНИЕ ЗА СТЕЧАЈЦИТЕ

There are no translations available.

18.02.2009

Премиерот Никола Груевски на денешната, закажана средба со стечајните работници одговори дека решение за нив - нема. Работниците кои на студ три часа чекаа пред Владата ја примија со бес, огорченост и разочарување, но и решеност да продолжат со протестите...

More...

ЉУБОМИР ФРЧКОСКИ: ВАШИОТ ПРОБЛЕМ МОРА ДА ГО РЕШИ ДРЖАВАТА

There are no translations available.

17.02.2009

Како што постојат специјални даноци за поплави и земјотреси, така може да се воведе посебен данок за социјалната катастрофа на стечајците. Република Македонија не е само демократска, туку и социјална држава, со уставно вграден принцип на солидарност...

More...

НАНО РУЖИН: ДА СЕ ФОРМИРА НАЦИОНАЛЕН СОВЕТ ЗА КРИЗАТА

There are no translations available.

16.02.2008

Светската економска криза во Македонија ќе се одрази најсилно во втората половина од оваа година. За сите крупни социјални прашања, каде спаѓаат и стечајците, треба да се основа еден вид национален совет, рече Нано Ружин на денешната средба со стечајците...

More...

ЉУБЕ БОШКОВСКИ: НИ ТРЕБА ПРЕТСЕДАТЕЛ КОЈ ОБЕДИНУВА

There are no translations available.

16.02.2009

Не правам разлика меѓу вработените и луѓето кои без своја вина останале без егзистенција, изјави на денешната средба со стечајците претседателскиот кандидат Љубе Бошковски. Доста е од глумење политичари, проблемите треба да ги решаваме веднаш и сега...

More...

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ КАНДИДАТИ НА РАЗГОВОРИ КАЈ СТЕЧАЈЦИТЕ

There are no translations available.

16.02.2008

Унијата на стечајни работници ги повикува сите претседателски кандидати да го соопштат нивниот став за нивните проблеми. Претседателот Ванчо Муратовски изјави дека за ССМ стечајците се работници како сите други и затоа им се дава апсолутна поддршка...

More...

Page 82 of 89